EXPOZIŢIE TEMPORARĂ

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova în parteneriat cu Asociația  Română de Drept Umanitar – Filiala Prahova vă invită vineri, 12 mai 2017, ora 10.00 la sediul său din Ploieşti, str. Toma Caragiu, nr.10, să participaţi la vernisajul expoziţiei temporare de pictură „Să protejăm patrimoniul cultural şi spiritual al omenirii!”.

Lucrările de pictură realizate de elevi de la unităţi şcolare naţionale şi internaţionale, coordonaţi de prof Dorel Oprescu, pot fi admirate până la data de 18 mai 2017.
Prin acest eveniment cele două instituţii doresc ca publicul, mai ales cel tânăr, să conştientizeze importanţa următoarelor concepte: pacea, toleranţa, înţelegerea între oameni, comunităţi, minorităţi şi popoare. Toate acestea se regăsesc în prevederile Dreptului Internaţional Umanitar, fiind, de altfel, dezideratele pe care lumea actuală se construieşte în fiecare zi. 
Evenimentul face parte din suita de manifestări dedicate Zilei Dreptului Internaţional Umanitar, sărbătorită în fiecare an la 14 mai.

Link-uri utile