MEDALION COMEMORATIV

Muzeul Memorial ,,Nicolae Iorga”, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, organizeazã în parteneriat cu Trinitas TV, la sediul sãu din Vãlenii de Munte str. George Enescu nr. 1, în data de 27 noiembrie 2017, ora 11.00, Medalionul Comemorativ ,,Nicolae Iorga -reper al istorie și culturii românești”, prilejuit de împlinirea a 77 de ani de la moartea cãrturarului român.

Ȋn cadrul acestei activitãți se vor rememora principalele momente din viața și activitatea marelui savant, grație invitaților de onoare: prof.univ.dr. Georgeta Filitti, prof.dr. Alex Stoenescu și prof. Ion Bocioacã. Astfel, se va omagia personalitatea savantului și omului Nicolae Iorga; rolul acestuia în educația de masã prin așezãmintele culturale în țarã și strãinãtate; excepționala și neobosita activitate de cercetare a arhivelor istorice și de tipãrire a nenumãratelor studii și lucrãri de istorie naționalã și universalã, fapte care l-au consacrat ca un veritabil ambasador al culturii românești peste hotare.
Un moment important este lansarea cu acest prilej a proiectului „Case Memoriale”, realizat de Trinitas TV, prin care se dorește readucerea în atenția publicului a unor obiective de patrimoniu național și a importanței lor simbolice. Primul film al seriei de documentare aduce în prim-plan Muzeul Memorial de la Vălenii de Munte precum și personalitatea marelui istoric român, Nicolae Iorga.
Evenimentul se va încheia cu depuneri de flori la statuia savantului din centrul orașului și la bustul acestuia din incinta muzeului.

Link-uri utile