Comunicat de presa 05.10.2010

Expoziție temporară - ”Comorile dacilor” – ediția a II-a
”Capodopere ale artei aurului antic din Dacia”
14 - 31 octombrie 2010

Sub patronajul Consiliului Județean Prahova și al Muzeului Județean de Istorie și Arheologie, în colaborare cu Muzeul Național de Istorie a României, la sediul muzeului din str. Toma Caragiu, nr. 10, în sala Tezaur, se va vernisa joi, 14.10.2010, ora 1200 expoziția temporară ”Comorile dacilor”,ajunsă anul acesta la cea de-a doua ediție.

Expoziția cuprinde o selecție de 16 de piese de patrimoniu, din aur, clasate în categoria Tezaur, descoperite pe teritoriul țării noastre în diverse locații, una dintre ele chiar în județul nostru. Unicitatea și frumusețea pieselor expuse, recomandă expoziția ca fiind una dintre cele mai importante manifestări de acest gen organizată de muzeul nostru în colaborare cu Muzeul Național de Istorie a României.

Dintre exponate se remarcă Coiful de la Poiana Coțofenești, creaţie a artei metalului preţios din lumea dacică. De asemenea în expoziție pot fi admirate piese executate din aur descoperite în tezaurele de la Perșinari, Hinova, Biia, Stăncești, Cucuteni-Băiceni, Budești Averești sau Pietroasa: spadă, pumnale, pandantive, brățări, aplice, diademă, pateră, fibule și coif de paradă.

Biroul de Relații cu Publicul,
referent Amalia Nicoară
referent Irina Voinescu

Link-uri utile