EVOCARE

În anul Centenarului Marii Uniri, sub egida programului naţional „România 100 de ani”, Muzeul Memorial „Nicolae Iorga” Vălenii de Munte, secţie a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, vă invită marţi, 27 noiembrie 2018, de la ora 12.00, la evocarea „Marea Unire şi rolul patriotului Nicolae Iorga”.

În cadrul evenimentului, care va avea loc la sediul Muzeului de Artă Religioasă din Vălenii de Munte, str. George Enescu nr. 1, vor susţine prelegeri invitaţii de onoare – prof.univ.dr. Gavriil Preda şi prof. Ion Bocioacă.
Participanţii, printre care se numără cadre didactice și elevi de la Colegiul Național „Nicolae Iorga” Vălenii de Munte și Liceul Tehnologic Agromontan „Romeo Constantinescu” Vălenii de Munte, precum și membri ai Clubului Senioarelor din oraș, vor viziona, cu acest prilej, filmul documentar „Nicolae Iorga și Marea Unire”, realizat de doamna muzeograf Mihaela Voicea.
În semn de omagiu pentru marele patriot, reprezentanții Muzeului Memorial „Nicoale Iorga” vor depune flori la statuia lui Nicolae Iorga din curtea instituției.

Link-uri utile