EXPOZIŢIA LUNII IUNIE - 2019

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova în parteneriat cu Colegiul Naţional „Ion Luca Caragiale” Ploieşti vă invită marţi, 4 iunie 2019, ora 11.00 la sediul său din Ploieşti, str. Toma Caragiu nr. 10, la vernisajul expoziţiei lunii iunie „Ilustraţii din cuvinte – expoziţie de caligrafie”, ediţia a IV-a. Scopul espoziţiei este de a readuce în atenţia publicului larg Caligrafia – arta de a scrie frumos de mână, într-un secol XXI în care această artă a fost înlocuită de către noile tehnologii informaţionale.

Rod al unui parteneriat de colaborare între Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova şi Colegiul Naţional „Ion Luca Caragiale” Ploieşti, expoziţia prezintă lucrările elevilor participanţi în cadrul proiectului educaţional „Caligrafia – arta scrisului”. Sub coordonarea doamnei prof. Elena Butunoi, elevii implicaţi în proiect au realizat Cărţi Poştale, îmbinând caligrafia cu arta plastică.
Vor expune elevi din clasele a IX-a A, a IX-a B, a IX-a D, a IX-a I, a IX-a J, a X-a A, a X-a B, a X-a G, a X-a H, a XI-a A, a XI-a B, şi a XI-a E ai colegiului amintit.
 
Monica Cîrstea, muzeograf

Link-uri utile