Sesiunea Naţională de Comunicări Ştiinţifice

"ROLUL MUZEELOR MEMORIALE ÎN MUZEOGRAFIA ROMÂNEASCĂ"
ediţia a XIV-a, 5-6 iunie 2019

Muzeul Memorial „Nicolae Iorga”, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, organizează, în perioada 5-6 iunie 2019, la sediul său din Vălenii de Munte, str. George Enescu, nr. 1-3, Sesiunea Națională de Comunicări Științifice „Rolul muzeelor memoriale în muzeografia românească”- ediția a XIV-a, a cărei deschidere oficială va avea loc miercuri, 5 iunie 2019, ora 10.30.

Manifestarea științifică, la care vor participa istorici și specialiști din rețeaua muzeală națională, marchează împlinirea a 148 de ani de la nașterea savantului Nicolae Iorga, rememorează rolul și locul personalităților cultural-istorice românești a căror activitate este reflectată în muzeele memoriale, reiterează mesajul și impactul comunitar și civilizator al instituțiilor muzeale de profil.
Programul sesiunii cuprinde: alocuțiuni ale invitaților de seamă precum prof. dr. Georgeta Filitti şi prof. dr. Ştefan Petrescu; lansarea volumului „Judeţul Săcuieni. Studiu de geografie istorică” în prezenţa autorului Alexandru Ionuţ Cruceru; depuneri de flori la statuia savantului din incinta muzeului și vernisarea expoziției temporare „Incursiune în istoria modei”.

Link-uri utile