"Săptămâna familiei, săptămâna fără TV” Expoziție temporară ”Felicitări de Paște, icoane și ouă încondeiate"

15 aprilie 2011 – la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova participă pentru al doilea an consecutiv, în calitate de partener, la manifestarea ” Săptămâna familiei, săptămâna fără TV”, inițiată de Asociația ZIBO. Astfel, vineri, 15 aprilie 2011, toate secțiile muzeale vor avea intrarea liberă pentru copiii preșcolari și școlari, precum și pentru însoțitorii acestora.

 

Un motiv în plus pentru ca micii vizitatori să ne treacă pragul este și vernisarea, la ora 1100, a expoziției temporare ”Felicitări de Paște, icoane și ouă încondeiate” organizată în parteneriat cu Liceul de Artă ”Carmen Sylva” din Ploiești, la sediul muzeului din str. Toma Caragiu, nr. 10.

Coordonați de profesorii Profirescu Camelia, Milea Lucreția și Galai Cristina, micii artiști plastici, au realizat icoane pe sticlă, dar și lucrări de grafică, ce vor putea fi admirate până pe 6 mai 2011 de publicul vizitator. Din expoziție vor mai face parte și piese din patrimoniul muzeului - ouă încondeiate și felicitări de Paște, de la începutul secolului al XX-lea, de altfel scoase la lumină în expoziții destul de rar.


Biroul Relații Publice
referent Amalia Nicoară
referent Irina Voinescu

Link-uri utile