ORA DE POVESTE- program de educatie muzeala

Muzeul judetean de istorie si arheologie Prahova anunta lansarea unui nou program educational ce se va desfasura pe perioada vacantei incepand cu 12 iulie 2011. Programul intitulat “Ora de poveste” este gandit atat pentru copii prescolari, cat si pentru cei din primul ciclu de invatamant. Astfel pentru copii cuprinsi intre 5 si 7 ani programul educational se desfasoara dupa cum urmeaza: pe un ecran se vor derula imagini cu personaje dintr-o poveste cunoscuta – basm romanesc - in timp ce o voce le va citi povestea propriu zisa.

Dupa lectura se va face o discutie la nivelul lor de intelegere, urmata de un moment de abilitati practice (desen sau origami).
Pentru copiii cu varste cuprinse intre 8 si 11 ani se vor alege lecturi din cele propuse varstei lor, in programa scolara, mai ales legende istorice, sustinand astfel lectura ca factor al dezvoltarii lor.
Prin acest program educational dorim ca generatia tanara sa redescopere cartea si puterea ei de a te transpune intr-o alta lume .In zilele noastre copiii sunt atrasi tot mai mult de televiziune sau calculator nestiind ca exista si posibilitatea de a lectura basme, povesti sau chiar scurte nuvele adresate varstei lor.

Pentru cei interesati de acest program de educatie muzeala inscrierile se fac la telefon 0745 366 219, pe adresa de mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau in mod direct la sediul din str. Toma Caragiu, nr.10, Biroul Istorie, persoana de contact Amalia Nicoara.

Sef Birou Istorie,
Amalia Nicoara

Link-uri utile