Valori bibliofile din colectia Muzeului Judetean de Istorie si Arheologie Prahova

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova invită publicul la vernisajul expoziției permanente VALORI BIBLIOFILE DIN COLECȚIA MUZEULUI JUDEȚEAN DE ISTORIE ȘI ARHEOLOGIE PRAHOVA, care va avea loc miercuri, 12 decembrie 2012, începând cu ora 17.00.

Expoziția este dedicată valorilor bibliofile din colecțiile proprii, îndeplinind una din dorințele fondatorului muzeului, profesorul Nicolae Simache, și a trei generații de specialiști, istorici, filologi, muzeografi, aceea de a avea și la Ploiești cel puțin o expoziție consacrată cărții și manuscriselor rare și prețioase. Expoziția este structurată în trei secțiuni tematice, fiecare organizată în câte o sală de expunere. Prima secțiune se intitulează ”Valori bibliofile europene”, a doua ”Valori bibliofile din Țările Române”, iar a treia ”Între medieval și modern: carte, meșteșug și artă în Epoca Luminilor”.

 

Expoziția își propune să acopere cronologic și tematic o perioadă cuprinsă între sfârșitul secolului al XV-lea și începutul secolului al XIX-lea și urmărește să familiarizeze vizitatorul cu unele din operele fundamentale ale tiparului european și autohton.

Link-uri utile