150 de ani de la nașterea marelui savant. Conferința Națională ”Iorga, după Iorga”

Istoricul Nicolae Iorga este un titan al al științei universale.
El a fost un dar al lui Dumnezeu nu numai pentru România, ci și pentru cunoașterea unei lumi întregi. Dar Iorga a trăit intens pentru noi, românii și a reușit să pună pe scena mondială, istoriografia noastră. Marele istoric a fost deschizător de drumuri în dragostea de neam, în scrierea istoriei românești. Fără Iorga, istoria acestui neam ar fi fost un gol imens în sufletele noastre.
Consiliul Județean Prahova, împreună cu Centrul pentru Studii de Intelligence și Geopolitică Aplicată organizează, în perioada 28-30 mai, la Vălenii de Munte, Conferința Națională ”Iorga, după Iorga”, la 150 de ani de la nașterea marelui savant român.
Acest eveniment se va realiza în parteneriat cu Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, Muzeul Memorial „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte și Primăria Vălenii de Munte.
Parteneri media vor fi Radio România Actualități, Evenimentul Istoric, Anchete Online și Incisiv de Prahova.
Cu această ocazie vor ține conferințe despre Nicolae Iorga, cercetători de la Academia Română, istorici de la Universitatea București, oameni de cultură, ziariști și editori de cărți. De asemenea Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova va organiza, la Muzeul Memorial „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte, expoziția ”O viață de om așa cum a fost”.


Link-uri utile