CONCURSUL NAŢIONAL DE INTERPRETARE ŞI CREAŢIE MUZICALĂ "PAUL CONSTANTINESCU"

În zilele de 12-15 decembrie a.c., oraşul Ploieşti găzduieşte cea de-a XX-a ediţie a Concursului Naţional de Interpretare şi Creaţie Muzicală Paul Constantinescu”, prestigioasă manifestare muzicală organizată de către Muzeul Memorial Paul Constantinescu” - Secţie a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, împreună cu Filarmonica Paul Constantinescu” din localitate, cu sprijinul direct şi generos al Ministerului Culturii, Consiliului Judeţean Prahova, Prefecturii şi Primăriei Municipiului Ploieşti, Centrului de Excelență al UNMB, Colegiul de Artă „Carmen Sylva ” Ploiești.
 
 
 
Concursul este deschis celor mai talentaţi elevi şi studenţi care studiază vioara, violoncelul, pianul, canto clasic şi compoziţia muzicală de la școlile, liceele si facultăţile de muzică din România şi Republica Moldova.
La actuala ediţie s-au înscris peste 80 de candidaţi din principalele centre de cultură ale ţării și din Republica Moldova.
Juriile de specialitate pentru cele cinci secţii ale concursului, sunt alcătuite din personalităţi marcante ale artei interpretative şi creaţiei muzicale româneşti.
La Secţia vioară, preşedintele juriului este prof univ.dr.Octavian Raţiu –Disciplină Instrumente cu coarde de la U.N.M.B.; la Secţia pian preşedintele juriului este dr. Ilinca Dumitresu – solist concertist de stat ; la Secţia violoncel, în funcţia de preşedinte a fost desemnat prof.univ.dr.Marin Cazacu-solist concertist, iar la Secţia canto, celebra soprană Silvia Voinea - prof.univ.dr.la U.N.M.B.
Pentru Secţia de Compoziţie muzicală, juriul are la cârma sa pe preşedintele de onoare al concursului, prof. univ. dr. Dan Buciu – rectorul onorific al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, secretar al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.

Deschiderea concursului are loc Vineri, 12 decembrie a.c., ora 10.00, la Filarmonica Paul Constantinescu” din Ploieşti, iar festivitatea de închidere şi Gala laureaţilor, Duminică, 14 decembrie a.c., ora 11.00. la Filarmonica „Paul Constantinescu”-Ploiești

Link-uri utile