Vă invităm la concurs!

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, str. Toma Caragiu, nr. 10, Ploiești, lansează Concursul Național de Scurte Povestiri cu temă istorică intitulat „Vreau să povestesc”, ediția a II-a, în rândul elevilor din clasele I-XII și are ca scop stimularea interesului pentru istorie, precum și dezvoltarea creativității și imaginației tinerei generații. Cei pasionați de scris pot trimite creațiile în perioada 1 octombrie – 1 decembrie 2022, la adresa: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Concursul are ca obiectiv scrierea unor scurte povestiri, având ca inspirație personalitățile și momentele istorice ce au marcat istoria României.
 
 
Participanții pot înscrie în competiție o singură povestire, creație originală, alături de datele de identificare (nume, prenume, clasă, școală/liceu), precum și numele, prenumele și numărul de telefon al unui părinte sau tutore legal. Menționăm că nu sunt acceptate biografii de personalități, cronologii și povești inspirate din texte publicate.
Redactarea povestirii: textele vor fi în limba română, editate în WORD, cu diacritice, font Times New Roman, corp 12, spaţiul între rânduri va fi de 1,5 și maxim 3 pagini. Criteriile de jurizare vor fi următoarele: respectarea temei, creativitate, originalitatea creaţiei, exprimarea coerentă, respectarea tehnicilor de tehnoredactare.
Organizatorul poate refuza lucrări înscrise în concurs, dacă acestea nu se încadrează în cerințele impuse.
 
Juriul este format din cinci persoane: doamna Ștefania Dinu, dir. adj. Muzeul Național Cotroceni, București, domnul prof. Dumitru Botoș, Târgu Mureș, doamna Elena Butunoi, prof. dr. psiholog la Colegiul Național „Ion Luca Caragiale”, Ploiești, doamna Aurelia Mihaela Banu, prof. Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Ploiești și domnul Adrian Stan, muzeograf la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova.
Juriul va acorda 18 premii: 3 premii și 3 mențiuni pentru elevii claselor I-IV, 3 premii și 3 mențiuni pentru elevii din clasele V-VIII și 3 premii și 3 mențiuni pentru cei din clasele IX-XII. Premiile sunt compuse din cărți și suveniruri. Fiecare premiu va include o vizită gratuită la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova și la secțiile sale din Ploiești (Muzeul Ceasului „Nicolae Simache”, Muzeul „Ion Luca Caragiale”, Muzeul „Casă de Târgoveț din secolele al XVIII-lea - al XIX-lea”, Muzeul Memorial „Nichita Stănescu”, Muzeul Memorial „Paul Constantinescu”) și din județ (Muzeul „Crama 1777” Valea Călugărească, Muzeul „Conacul Pană Filipescu” din Filipești de Târg, Muzeul „Casa Domnească” din Brebu, Muzeul Memorial „Nicolae Iorga”, Muzeul de Artă Religioasă, Muzeul de Etnografie a Văii Teleajenului din Vălenii de Munte, Muzeul Memorial „Cezar Petrescu” din Bușteni, Muzeul Memorial „Constantin și Ion Stere” din Bucov, Muzeul „Conacul Bellu” din Urlați, Muzeul „Foișorul Bellu” din Urlați), pentru câștigător și familia sa în perioada 03.01.2023 – 31.12.2023.
Organizatorii vor anunța câștigătorii pe data de 19.12.2022 prin canalele de social-media ale muzeului și prin intermediul partenerilor media.
 
Participanții își asumă răspunderea pentru, textele și ideile prezentate în povestirile înscrise în cadrul concursului, în concordanță cu legile privind drepturile de autor și de proprietate intelectuală.
Părintele sau tutorele legal al Participantului își dă consimțământul, prin trimiterea mailului de înscriere, ca numele și vârsta Participantului, precum și povestirea cu care a participat la Concurs să fie făcute publice pe canalele de social-media ale Organizatorului, în condițiile Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, pe data de 19.12.2022, când vor fi anunțați și cei 18 câștigători ai Concursului. Prin înscrierea la Concurs şi acceptarea termenilor și condițiilor, părinții sau tutorii legali ai Câştigătorilor își exprimă acordul ca numele și vârsta Câștigătorilor, precum și materialele foto cu Câștigătorii și cu lucrările acestora să fie făcute publice în scopuri de promovare.
Prelucrarea datelor cu caracter personal se face în conformitate cu Dispozițiile Legii GDPR nr. 190/2018 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.
 
Muzeograf,
Monica Cîrstea

Link-uri utile