Poezia nichitiană în opera compozitorilor români

Miercuri, 30 martie 2016, ora 15.00, Muzeul Memorial „Paul Constantinescu” - secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, în cadrul programului ediției a XXVIII-a a Festivalului Internațional de Poezie „Nichita Stănescu”, realizează o importantă manifestare sugestiv intitulată Poezia nichitiană în opera compozitorilor români- studiu prezentat de prof. dr. Al.I.Bădulescu.

  

 

Programul cuprinde și un interesant Recital vocal-instrumental, la care își dau concursul: prof. Nelu Stan, epigramistul Constantin Tudorache, soliștii: Cosmin Stoica (vioară) și Sabin Verboschi (violoncel) de la Filarmonica „Paul Constantinescu”, prof. Alexandra Toma (violoncel) și Bogdan Drăgănescu (pian) de la Colegiul de Artă „Carmen Sylva” - Ploiești, mezzosoprana Cristina Trandafir ș.a.
În ultima parte a programului, publicul va audia din Fonoteca de aur a Radiodifuziunii române, lucrări corale pe versuri de Nichita Stănescu semnate de compozitorul Zaharia Popescu și cinci poeme recitate de Nichita Stănescu în dialog cu scriitorul Constantin Crișan și chitaristul Augustin Frățilă.

 

Conservator, 
Mihaela Ștefănescu

  

Link-uri utile