Expozitii temporare

Expozitia "PERSONAJE, COSTUME, POVEȘTI"

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova invită publicul într-o lume de poveste cu personaje create de artistul plastic ANA PONTA.
Joi, 22 noiembrie 2012, ora 12.00, în sala Auditorium din Ploiești, str. Toma Caragiu, nr. 10, va avea loc vernisajul expoziției temporare de artă textilă ”PERSONAJE, COSTUME, POVEȘTI”. Artistul Ana Ponta, prin măiestrie și refinament reușește să dea forme spectaculoase bucătilor de material textil, creând astfel personaje expresive, care își spun fiecare povestea.

Citeşte mai mult

 

EXPOZIȚIA BASARABIA 1812-1947. OAMENI, LOCURI, FRONTIERE

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a României și Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” Chișinău, sub egida Consiliului Județean Prahova, organizează în perioada 20 septembrie – 18 decembrie 2012, expoziția temporară BASARABIA 1812-1947. OAMENI, LOCURI, FRONTIERE.

Expoziția este organizată cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, Arhivelor Naționale ale României, Bibliotecii Naționale a României și face parte din seria de evenimente dedicate comemorării a 200 de ani de la ocuparea de către Imperiul Țarist Rus a teritoriului dintre Prut și Nistru, cunoscut sub numele de Basarabia. În expoziție se află piese ce aprțin Muzeului Național de Istorie a României București și colecționarilor: Valentin Mandache, Diana Mandache, Mădălin Ghigeanu, Laurențiu Todoroiu și Cristian Scăiceanu. Aceste piese oferă o privire de ansamblu asupra perioadei cuprinse între anii 1812 – 1947, în care se desfășoară evenimente extrem de importante și dramatice pentru istoria românilor din Basarabia.

Citeşte mai mult

   

Pagina 2 din 2

Link-uri utile