Muzeul Memorial "Nichita Stanescu"

Activităţi

La sediul muzeului au loc anual două activităţi specifice şi de substanţă cu prilejul aniversării naşterii – 31 martie- şi al comemorării morţii poetului -13 decembrie. Ambele activităţi se înscriu în manifestările ample ce se desfăşoară la nivel municipal şi judeţean, cea din 31 martie, fiind întotdeauna înscrisă în Festivalul Internaţional de Poezie „Nichita Stănescu”.


Pe tot parcursul anului, la sediul muzeului, au loc activităţi culturale instructiv – educative, destinate tuturor categoriilor de vârstă, marcând principalele momente festive ca : 15 ianuarie, 8 martie, 1 iunie, 15 iunie.

De asemenea sunt marcate prin activităţi diverse, momente specifice ca : Ziua Muzeelor – 18 mai – Noaptea Muzeelor – în jurul datei de 20 mai – Ziua Patrimoniului – în jurul datei de 16 septembrie.

Muzeul memorial „Nichita Stănescu” desfăşoară o activitate susţinută de atragere a publicului vizitator, cu predilecţie a publicului tânăr care, de altfel, constituie aproximativ 90 %din totalul vizitatorilor.

În acest sens, muzeul propune şi derulează o serie de Proiecte educaţionale, în colaborare cu diverse instituţii de învăţământ la nivel municipal, judeţean şi chiar interjudeţean, pe trepte de vârstă şi pregătire. Au loc astfel, lecţii de literatură, consfătuiri şi lecţii deschise ale cadrelor didactice de specialitate, diverse expoziţii cu lucrări ale elevilor, serbări şi programe culturale susţinute de elevi de diferite vârste , de la preşcolari la liceeni.

Muzeul pune la dispoziţia profesorilor de limba şi literatura română, precum şi elevilor, casete video şi compact discuri cu imagini din activitatea lui Nichita Stănescu, cu versuri în interpretarea poetului sau muzică pe versurile sale.

Pe perioada vacanţei de vară. la muzeu se desfăşoară programul „ Ne jucăm şi învăţăm la muzeu”, cuprinzând o gamă largă de activităţi atractive şi instructive destinate familiarizării cu muzeul a şcolarilor mici.

Muzeul dispune de o sală separată, de30 de locuri – care se poate închiria – şi care găzduieşte trimestrial întruniri ale tinerilor poeţi, membri ai unor cenacluri artistice, precum şi întâlnirile Promoţiei „Nichita Stănescu” a Colegiului Naţional „I.L. Caragiale” Ploieşti.

Ataşamente:
Download-ează acest fișier (ultimul_nichita.pdf)Ultimul Nichita[Ultimul Nichita]278 Kb

Link-uri utile