Expoziție de fotografie – ”Flashback- Clișee voalate din Epoca de Aur și anii tranziției” de Florin Andreescu

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova din Ploiești, str. Toma Caragiu, nr.10, vă invită marți, 18 ianuarie 2011, ora 18.00, în sala Auditorium, la vernisajul expoziției de fotografie – ”Flashback- Clișee voalate din Epoca de Aur și anii tranziției” autor Florin Andreescu. Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 18 ianuarie -15 iunie 2011.

 

Fotografiile expuse au fost realizate în România, în perioada 1975-1995. Vernisajul va fi urmat de lansarea albumului de fotografie, realizat doar în alb și negru ”Flashback: Clișee voalate din Epoca de Aur și anii tranziției.”
”Dincolo de ororile vremurilor, atunci au fost copilăria, adolescența și tinerețea mea. Uitându-mă peste aceste fotografii, încerc să regăsesc părțile bune și părțile rele. Dar rațiunea este tulburată de savoarea „umbrelor” fixate pe hârtie. Încerc să-mi imaginez dacă sensul, atmofera, trăirile vremurilor fotografiate pot răzbate până în ziua de azi. Oare avem nevoie de recuperarea acestor imagini sau mai bine rămâneau într-o cutie prăfuită? Oare ne temem cumva să privim în urmă?” – Florin Andreescu

Toate acestea rămân a fi afirmate sau infirmate, de fiecare, prin simpla observație a fiecărei lucrări în parte,incluzându-le totuși într-un tot unitar.

Publicul tânăr va descoperi, în clișeele voalate, adolescența părinților sau chiar anii maturității lor, în imagini despre care doar au auzit sau pe care doar le-au băniut, fără a conștientiza realitatea lor.

Biroul de Relații Publice,
referent Amalia Nicoară
referent Irina Voinescu

Link-uri utile