EXPOZIŢE TEMPORARĂ

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova a răspuns invitației de a colabora la realizarea expoziţiei „Goddesses and Warriors”, organizată de NATIONAL MUSEUM of LITHUANIA din Vilnius şi dedicată centenarului Marija Gimbutas (1921-1994), cel mai faimos arheolog lituanian din lume.
La expoziţia, al cărui vernisaj va avea loc astăzi 22 septembrie 2021, ora 18.00, mai participă Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, Muzeul Naţional de Istorie a României, precum şi muzee din Italia, Lituania, Ucraina, Bulgaria, Letonia, Georgia, Austria, Germania şi Croaţia.
Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova deține un bogat patrimoniu legat de arheologia tumulară preistorică, un domeniu care și-a pus amprenta pe activitatea științifică a arheologului Marija Gimbutas. Instituția noastră a praticipat la această expoziție cu 19 piese clasate în categoria Tezaur constând din vase, piese de podoabă și arme descoperite în tumuli cercetați în localitățile Ploiești, Ariceștii Rahtivani, Blejoi, Târgșoru Vechi și Smeeni.
Cercetător ştiinţific gradul I,
dr. Alin Frînculeasa
 



Link-uri utile