OMAGIU

Vă invităm miercuri, 22 iunie 2022, începând cu ora 9.30, la sediul Muzeului „Ion Luca Caragiale” din Ploieşti, str. Kutuzov nr.1, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, să-l omagiem pe genialul dramaturg Ion Luca Caragiale (1852-1912), la 110 ani de la trecerea în eternitate, cel care a dăruit românilor o operă cu un caracter profund moralizator, în care a surprins cu acuratețe tipologii umane actuale și astăzi.
În semn de respect pentru prozatorul considerat de George Călinescu cel mai mare dramaturg român, se vor depune flori la statuile lui Ion Luca Caragiale din curtea muzeului care îi poartă numele și la bustul amplasat în apropierea Muzeului Ceasului „Nicolae Simache” Ploieşti.



La eveniment vor participa elevi de la Şcoala Gimnazială Berceni – Structura Şcoala Gimnazială Corlăteşti, Şcoala Gimnazială Apostolache, Şcoala Gimnazială „Andrei Mureşanu” Ploieşti şi Zonta Club Ploieşti, care, prin spectacolul oferit publicului la bustul de pe Bulevardul Independenței, vor cinsti memoria îndrăgitului scriitor, a cărui personalitate va fi evocată de actorul Ilie Gâlea de la Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti.
Vineri, 24 iunie 2022, reprezentanţii Muzeului „Ion Luca Caragiale” Ploieşti îi vor aduce un pios omagiu inegalabilului dramaturg la mormântul din Cimitirul Bellu Bucureşti.

Link-uri utile