LANSARE DE CARTE

Lansare de carte la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova
I. L. Caragiale: Viața și opera, o biografie de atmosferă
 
Didactica Publishing House, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova și Muzeul “Ion Luca Caragiale” Ploiești anunță lansarea biografiei „Ion Luca Caragiale: Viața și opera”, o abordare mai puțin convențională asupra activității unuia dintre autorii care a influențat semnificativ literatura română. Evenimentul de lansare va avea loc vineri, 18 noiembrie, de la ora 10.00, la sediul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie din Ploiești, din str. Toma Caragiu, nr. 10, în prezența autorului, prof. Gabriela Gîrmacea și va fi urmat de o sesiune de autografe.
 
Prin intermediul cărţii pe care o lansăm la Ploieşti, ne propunem să aducem în atenţia publicului biografia de atmosferă. A fost scrisă cu intenţia de a contura contextul în care Caragiale a creat, evidenţiind fapte, mentalităţi şi idei pentru a contura repere în înţelegerea operei. Ilustraţiile, fotografiile, cronologia celor mai importante momente în evoluţia mişcării teatrale constituie un demers de apropiere a cititorului pentru a citi şi a înţelege opera lui I. L. Caragiale”, a precizat prof. Gabriela Gîrmacea, autorul biografiei.
 
 
 La finalul biografiei, se află o carte de buzunar cu schiţe reprezentative din opera scriitorului, o modalitate de a interacționa cu opera lui Caragiale ușor și un detaliu ce își propune să îi apropie și mai mult pe cititorii de vârstă școlară de creația clasică.
 
Didactica Publishing House are în ADN-ul său educația, formală și non-formală deopotrivă. Ne dorim să atragem spre lectură generațiile tinere, să le trezim prin intermediul cărților curiozitate și dorința de a învăța. Abordăm în portofoliul nostru autori contemporani, români și străini, dar nu putem să uităm de clasici, cei care stau la baza literaturii de astăzi. De aceea, susținem activ demersurile constante ale prof. Gabriela Gîrmacea de a-i apropia pe elevi de clasici, într-o manieră adaptată stilului lor de a citi și de a învăța, și ne bucurăm că eforturile noastre sunt susținute de Muzeul „Ion Luca Caragiale” Ploieşti și de Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova”, a precizat Florentina Ion, fondator Didactica Publishing House.
 
„I.L.Caragiale: Viața și Opera” face parte din colecţia Biografii, prin care editura îşi propune să aducă în atenţia cititorilor viaţa şi opera marilor scriitori ai literaturii române. Scrise cu intenţia de a contura un context al vremurilor pe care cititorii să-l înţeleagă uşor, cărţile dezvăluie fapte, mentalităţi şi idei în jurul cărora s-a construit o personalitate şi fixează repere pentru înţelegerea operei. Din colecție mai face parte și „Mihai Eminescu: Viața și Opera”.

Link-uri utile