EDUCAŢIA ALTFEL LA MUZEE

Biroul Istorie al Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova desfăşoară în perioada martie-aprilie 2023 proiectul educativ Şcoala altfel la Muzeu, dedicat activităţilor educative extracurriculare şi extraşcolare. Programul a fost iniţiat de Ministerul Educaţiei în anul 2012, propunându-şi, încă de atunci, implicarea elevilor şi cadrelor didactice în activităţi, care să le pună în valoare capacităţile în diferite domenii.
Biroul Istorie, prin oferta educaţională, propune lecţii tematice şi ateliere cuprinse în două mari teme: Istoria altfel la muzeu şi Tradiţii şi obiceiuri la români. Acestea se adresează atât celor mici, de vârstă preşcolară, cât şi celor ajunşi pe băncile şcolii.
Prezentările teoretice sunt completate, uneori, de ateliere practice, care îmbină distracţia cu educaţia şi sunt concepute pentru copiii cu imaginaţie şi dorinţă de a afla cât mai multe despre istoria, cultura şi civilizaţia României.
Mulţumim cadrelor didactice implicate în activităţile desfăşurate în colaborare cu instituţia noastră, care au înţeles că educaţia copiilor nu se face numai în şcoală, ci şi în muzee/case memoriale.
 
 

Link-uri utile