Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova
înfiinţat în anul 1955 prin strădania ctitorului muzeelor prahovene, prof. Nicolae Simache, este astăzi o prestigioasă instituţie de cultură, care prin cele 16 secţii muzeale deschise publicului, valorifică expoziţional, ştiinţific şi cultural-educativ, creaţii materiale şi spirituale din patrimoniul prahovean, naţional şi universal.

"Muzeul trebuie sa fie o şcoala de istorie a gustului - şi, mai mult - trebuie sa fie nu numai la dispozitia oricui, dar sa întinda mâna catre oricine, pentru a-l atrage, a-l retine cât poate mai mult."

Comemorare 75 de ani de la trecerea în eternitate a marelui cărturar și patriot român Constantin Stere

Consiliul Județean Prahova, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, Muzeul memorial ”Constantin și Ion Stere” Bucov, Fundația ”Constantin Stere” Ploiești și Societatea Cultural-Istorică ”Mihai Viteazul” Ploiești vă invită duminică, 26 iunie 2011, ora 1100, la manifestările culturale organizate la Muzeul memorial ”Constantin și Ion Stere”, cu prilejul comemorării a 75 de ani de la trecerea în eternitate a marelui cărturar și patriot român Constantin Stere.

Citeşte mai mult

   
   

„UNIVERSUL COPILĂRIEI” expoziţie temporară 1 iunie – 31 iulie 2011

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova vă invită miercuri, 1 iunie 2011, ora 10.30, în sala Auditorium din Ploieşti, str. Toma Caragiu, nr.10, la vernisajul expoziţiei temporare „Universul copilăriei”.

“Universul copilăriei” este sintagma care cuprinde tot ceea ce ne înconjoară atunci când suntem la începuturi, în anii copilăriei, dar care ne însoţeşte pe tot parcursul vieţii. Nu trebuie să fii copil pentru a te bucura încă de păpuşi. Unii ar spune că nu trebuie să te joci cu păpuşile pentru a fi încă un copil.

Citeşte mai mult

   

„10 mai 1866 – 10 mai 2011, 145 de ani de la venirea pe tronul României a principelui Carol de Hohenzolern – Sigmaringen”- expoziţie temporară

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova din Ploiești, str. Toma Caragiu, nr.10, vă invită marți, 10 mai 2011, ora 11.00, la vernisajul expoziției temporare – ” 10 mai 1866 – 10 mai 2011, 145 de ani de la venirea pe tronul României a principelui Carol de Hohenzolern – Sigmaringen ”. Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 10 mai -30 iunie 2011.

Citeşte mai mult

   

Ziua Internaţională a Muzeelor – 18 mai 2011 „Muzeul şi memoria”

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova prin cele 15 secţii muzeale subordonate invită publicul vizitator miercuri, 18 mai 2011, în intervalul orar 09.00 – 17.00, la manifestările desfăşurate sub egida Zilei Internaţionale a Muzeelor. Anul acesta tema este „Muzeul şi memoria”, având în vedere faptul că muzeele sunt adevărate centre în care memoria oamenilor, a lucrurilor, dar mai ales a faptelor reprezintă punctul de plecare în orice demers.

Citeşte mai mult

   

Noaptea muzeelor la cea de-a VII-a ediţie

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova şi secţiile sale muzeale subordonate vă invită sâmbătă, 14 mai 2011, începând cu ora 19.00 la un program nocturn de vizitare a sălilor de expoziţii, care se va încheia , târziu în noapte, la ora 01.00. Astfel publicul vizitator poate admira, la lumina caldă a lumânărilor, piese de valoare din partimoniul naţional şi nu numai. Intrarea acestuia va fi liberă, programul fiind destinat, în primul rând categoriilor care altfel nu au timp sau bani pentru a trece pragul acestui tip de instituţie.

Citeşte mai mult

   

Expoziţie temporară "Porţelan european din colecţia Castelului Peleş"

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova în colaborare cu Muzeul Naţional Peleş vă invită joi, 28 aprilie 2011, ora 11.00, la sediul său din Ploieşti, str. Toma Caragiu, nr.10, la vernisajul expoziţiei temporare „Porţelan european din colecţia Castelului Peleş”, organizată în sala Tezaur.

Citeşte mai mult

   

"Săptămâna familiei, săptămâna fără TV” Expoziție temporară ”Felicitări de Paște, icoane și ouă încondeiate"

15 aprilie 2011 – la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova participă pentru al doilea an consecutiv, în calitate de partener, la manifestarea ” Săptămâna familiei, săptămâna fără TV”, inițiată de Asociația ZIBO. Astfel, vineri, 15 aprilie 2011, toate secțiile muzeale vor avea intrarea liberă pentru copiii preșcolari și școlari, precum și pentru însoțitorii acestora.

 

Citeşte mai mult

   

93 de ani de la istorica unire a Basarabiei cu România

Sub egida Consiliului Județean Prahova în Parcul memorial ”Constantin Stere” din Bucov, vineri, 25 martie 2011, vor avea loc ample manifestări culturale dedicate aniversării a 93 de ani de la istorica unire a Basarabiei cu România.

Citeşte mai mult

   

Expoziție de fotografie – ”Flashback- Clișee voalate din Epoca de Aur și anii tranziției” de Florin Andreescu

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova din Ploiești, str. Toma Caragiu, nr.10, vă invită marți, 18 ianuarie 2011, ora 18.00, în sala Auditorium, la vernisajul expoziției de fotografie – ”Flashback- Clișee voalate din Epoca de Aur și anii tranziției” autor Florin Andreescu. Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 18 ianuarie -15 iunie 2011.

 

Citeşte mai mult

   

Pagina 121 din 122

Link-uri utile