Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova
înfiinţat în anul 1955 prin strădania ctitorului muzeelor prahovene, prof. Nicolae Simache, este astăzi o prestigioasă instituţie de cultură, care prin cele 16 secţii muzeale deschise publicului, valorifică expoziţional, ştiinţific şi cultural-educativ, creaţii materiale şi spirituale din patrimoniul prahovean, naţional şi universal.

"Muzeul trebuie sa fie o şcoala de istorie a gustului - şi, mai mult - trebuie sa fie nu numai la dispozitia oricui, dar sa întinda mâna catre oricine, pentru a-l atrage, a-l retine cât poate mai mult."

29 iulie 2013 Ziua Imnului Naţional al României

     Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova este partener alături de Primăria Ploieşti în organizarea manifestărilor culturale dedicate Zilei Imnului Naţional al României, care se vor desfăşura luni, 29 iulie 2013, ora 9.00 la sediul muzeului din Ploieşti, str. Toma Caragiu, nr.10.

      Programul va cuprinde intonarea imnului de stat al României „Deşteaptă-te, române!” de către fanfara Consiliului Judeţean Prahova, precum şi scurte alocuţiuni susţinute de către oficialităţile locale.

   

Originile și evoluția Imnului național al României

Vineri, 26 iulie 2013, ora 11.30, la Muzeul Memorial ”Cezar Petrescu” din Bușteni, str. Tudor Vladimirescu, nr. 2, puteți audia prelegerea ”Originile și evoluția Imnului național al României”.

   

Caravana distractiei - 15 iulie - 1 septembrie 2013

     Muzeul memorial ”Constantin și Ion Stere” din Parcul ”Constantin Stere” Bucov așteaptă copiii, în perioada 15 iulie - 1 septembrie 2013, la programul special de vacanță! Pentru înscrieri și alte informații suplimentare sunați la 0244 344 040, 0721 609 371, 0751 072 262.

   

Program de vacanţă la Muzeul de Istorie şi Arheologie Ploieşti

„Creaţii şi recreaţii”
15 iulie – 14 august 2013

În perioada 15 iulie-14 august 2013, la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, se va desfăşura programul de vacanţă „Creaţii şi recreaţii”, care va cuprinde următoarele ateliere:

• atelier de modelaj în lut „Micii artizani” – sub coordonarea Irinei Voinescu. Copii cu vârste între 6-12 ani vor descoperi lutul şi modelarea lui, în zilele de marţi şi miercuri, timp de o lună, între orele 10.00 – 11.30.
• atelier de cusut „Linia, punctul” – sub coordonarea Amaliei Nicoară, copiii vor învăţa tehnica cusutului pe etamină, în fiecare zi de joi, între orele 10.00-11.30.
• atelierul de împletituri şi noduri - coordonat de Camelia Bălan se va desfăşura în fiecare zi de luni între orele 10.00-11.30.

Citeşte mai mult

   

Program de vacanţă la Muzeul memorial “Nicolae Iorga” – Vălenii de Munte

Muzeul memorial “Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte, str. George Enescu, nr.3, organizează în perioada 15 iulie – 15 august 2013 programul de vacanţă pentru copii “Ne jucăm şi învăţăm la muzeu”. Pentru a veni în întâmpinarea publicului au fost elaborate mai multe ateliere, după cum urmează:

- Atelierul de pictură este coordonat de muzeograf Daniela Moraru şi se desfăşoară marţi şi joi între orele 10.00 – 11.30;
- Micii istorici este coordonat de Mihaela Voicea şi se desfăşoară luni şi joi între orele 12.00- 13.30 ;

Citeşte mai mult

   

In amintirea marelui carturar Constantin Stere

     Vă invităm miercuri, 26 iunie 2013, ora 10.30, la Muzeul Memorial ”Constantin și Ion Stere” din Parcul ”Constantin Stere” Bucov, să participați la activitățile prilejuite de comemorarea a 77 de ani de la trecerea în eternitate a omului politic Constantin Stere.

     Evenimentul ”ÎN AMINTIREA MARELUI CĂRTURAR CONSTANTIN STERE” se înscrie în ciclul de manifestări ”Istorie și civilizație”, invitat special fiind prof. univ. dr. Ion Agrigoroaiei, care va susține conferința ”Constantin Stere, personalitate marcantă a epocii sale”.

   

Programul manifestărilor prilejuite de comemorarea a 101 ani de la trecerea în eternitate a marelui dramaturg Ion Luca Caragiale

Simpozion in Memoriam Ion Luca Caragiale
20 - 22 iunie 2013
Ploiesti - Bucuresti - Cerasu

 

   

Întâlnire de suflet cu poetul Lucian Avramescu la Conacul Bellu

Muzeul „Conacul Bellu” din Urlaţi, str Orzoaia de Sus, nr.2, vă invită miercuri, 12 iunie 2013, ora 17.00 la o „Întâlnire de suflet cu poetul Lucian Avramescu”. Momentul principal al seratei îl constituie lansarea CD-urilor ce conţin poezia sa de dragoste în propria interpretare.

Serata se înscrie în ciclul de evenimente susţinute de muzeu în colaborare cu cenaclul „Pe urmele lui Orfeu” al Liceului „Brâncoveanu Vodă” din Urlaţi

   

Rolul muzeelor memoriale în muzeografia românească

SESIUNEA NAȚIONALĂ DE COMUNICĂRI ȘTIINȚIFICE
”Rolul muzeelor memoriale în muzeografia românească”

Miercuri, 5 iunie 2013, ora 10.00, la Muzeul memorial ”Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte, va debuta cea de a VIII-a ediție a sesiunii naționale de comunicări științifice ”Rolul muzeelor memoriale în muzeografia românească”, dedicată împlinirii a 142 de ani de la nașterea istoricului Nicolae Iorga.

Citeşte mai mult

   

Păpuși și povești despre modă la Muzeul memorial ”Constantin și Ion Stere” din Parcul ”Constantin Stere” Bucov

În pragul Zilei Copilului, vineri, 31 mai 2013, la ora 12.00, la Muzeul ”Constantin și Ion Stere” din Parcul ”Constantin Stere” Bucov, va avea loc vernisajul expoziției temporare „Păpuși și povești despre modă”. Invitați speciali vor fi elevii Școlii ”Constantin Stere” din Bucov.

Chiar dacă pentru cei mai mulţi păpuşile sunt simple jucării, există şi păpuşi deosebit de valoroase, atât material cât şi artistic.

Citeşte mai mult

   

Pagina 103 din 112

Link-uri utile